Selekcionirana na inštitutu Geisenheim, Nemčija. Kvasovka počasi vre in ima srednje potrebe po hrani za kvasovke. Daje sadne arome, moderna, sveža, odprta vina. Zelo popularna...
Selekcionirana v Ljubljani. Izrazito močna kvasovka, hitra, zanesljiva. Z lahkoto eliminira dvojno mikrofloro, zelo dobra za posebne trgatve sort laški rizling, kerner, …...
Selekcionirana kvasovka inštituta Pasteur, za direktno dodajanje, brez priprave vrelnega nastavka. Je srednje hitro vrelna kvasovka. Uporabljamo jo za pripravo penečih vin in...
Suhe vinske kvasovke selekcionirane na inštitutu INRA, Narbona, Francija. Lalvin 71B so v času vrenja sposobne zmanjšati jabolčno kislino za 20-40%. Z njimi dobimo...
Suhe selekcionirane vinske kvasovke namenjene za vrenje aromatičnih sort kot so Traminec, Sivi pinot, Chardonnay, Renski in Laški rizling id. selekcionirane v...
Uvaferm CS2 je suha vinska kvasovka selekcionirana na inštitutu Alzas INRA Colmar v Franciji.
Kvasovka CS2 poveča intenziteto svežine pri belih vinih in jim doda...
Suha vinska kvasovka (saccharomyces cerevisiae) v 500g polnjenju, selekcionirana na fakulteti Davis v ZDA.
Gre za najpopularnejšo, izjemno zanesljivo suho vinsko...
Uporablja se za določanje prostega SO2 v vinu, moštu, soku in sadnem vinu.
Navodila:
Vzamemo 10 ml vzorca ter po kapljicah dodajamo SO2 reagent (pred...
Sestava:
97,2% K2S2O5, beli kristalni prah-E224. Je konzervans in antioksidant. V vinu razvije antimikrobično dejavnost polifenolov proti nezaželeni mikroflori, ima...
Specialen bentonit z veliko aktivnostjo.
Uporaba:
pri odstranjevanju usedline iz mošta, pri bistrenju in stabilizaciji vin, pri bistrenju sokov, napitkov,...
Citronska kislina E330, monohidrat. Je čista citronska kislina brez primesi. Uporabljamo jo za zviševanje kislin v vinih, s čimer povečamo obstojnost vina in preprečujemo...
Neoantacid – sredstvo za kemični razkis vin in moštov
Je sredstvo za dvojni razkis, kemično čist kalcijev karbonat (E170) v obliki prahu. V prehrambene namene je uporaba...
Je bela mast za uporabo v prehrambeni industriji. Uporablja se v primerih, kjer lahko prehrambeni izdelki nehote pridejo v stik z podmazanimi deli strojev. Čisto mast...