Kako se registriram
Kako do ponudbe
Plačilo po povzetju
Plačilo s kartico
Kakšen je strošek dostave
Rok dostave blaga
Računi na davčno številko
Dostava blaga
Splošni pogoji
Varovanje zasebnosti
Varstvo osebnih podatkov strank

Pomoč

 

Odgovore na splošna vprašanja lahko poiščete spodaj ali desno v meniju.

 
 

Kako se registriram?

 
Postopek registracije pričneš s klikom na 'Registracija'  v zgornji zeleni ali spodnj beli pasici, ali pa se registriraš  kar med samim postopkom oddaje naročila. Pri registraciji vnesi e-poštni naslov, na katerega želiš prejeti povezavo za potrditev članstva in te kasneje tudi obveščamo o stanju naročila.
 
 

Kako do ponudbe?

 
Do veljavne ponudbe ali predračuna najlažje prideš tako, da oddaš spletno naročilo. Pri načinu plačila izbereš opcijo 'predračun'. Do plačila ostaja naročilo informativne narave in te ne obvezuje k nakupu. Po prejemu plačila pa bomo spletno naročilo potrdili in obdelali.
 
 

Plačilo po povzetju

 

Plačilo po povzetju je storitev, ki jo opravlja GLS Slovenija. Odkupnina zajema vrednost blaga, stroške pošiljanja, pakiranja in manipulativni strošek nakazila na račun Zupan d.o.o..  Prejemnik pošiljke bo ob prevzemu pošiljke plačal znesek odkupnine, ki je naveden na potrdilu naročnine. Znesek v nobenem primeru ne more biti višji od zneska navedenega na potrdilu o kupnini, ki ste ga po elektronski pošti prejeli na vaš e-mail naslov naveden pri registraciji.

 
 

Kartično plačilo

 

Možnosti plačila s kreditnimi karticami za vas še urejamo in bodo dosegljiva v najkrajšem možnem času.

 
 

Kakšen je strošek dostave.

 

Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo in se razlikuje samo glede na posamezne teže in velikosti artiklov. Višina stroškov dostave glede na naročilo bo izpisana v košarici pred zaključkom naročila. Za večino artiklov znaša strošek dostave 6,50 EUR , pri zelo velikih in težkih artiklih, pa se lahko ta znesek proporcionalno poveča.

 
 

Rok dostave blaga

 

Blago, ki ima oznako "Na zalogi" boste praviloma prejeli v 2 - 3 delovnih dneh od potrditve naročila. V primeru da bi blago pošlo, ali bi bilo samo delno dobavljivo, vas bomo v najkrajšem času obvestili na vaš elektroski naslov o novem roku dobave, oz. razpoložljivi količini.

Blago, ki ima oznako "Kratek dobavni rok" je praviloma dobavljivo v roku 14 dni, o točni dobavi pa vas bomo obvestili na vaš elektronski naslov.

Za blago, ki ima oznako "Pošlji povpraševanje" je dobavni rok praviloma 30 ali več dni. Za te artikle se praviloma zahteva predračun na katerem pa bo jasno napisano v kakšnem času ga je možno dobaviti.

 
 

Računi na davčno številko

 
V kolikor želite imeti izstavljen račun na davčno številko, se morate prijaviti in registrirati kot davčni zavezanec. V registracijo se morate prijaviti kot "Podjetje", kjer boste v polje z davčno številko vpisali pravilne podatke. Tudi v tem primeru je potrebno navesti vaše osebne podatke, zaradi odgovornosti za naročilo. Pri pravilni registraciji, boste ob dobavi blaga, prejeli tudi račun z vašo davčno številko.
 
 

Dostava blaga

 
Blago se praviloma dostavlja v dopoldanskem času, po urniku GLS-a. V kolikor vas kurir ne bo našel doma, vas bo kontaktiral na telefonsko številko, ki ste jo dali ob prijavi, da se boste lahko dogovorili o terminu predaje blaga.
 
 

Splošni pogoji

 

S klikom na gumb "NAROČI" bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili po e-pošti na e-naslov, ki ste ga navedli ob oddaji naročila.
 
Jamčimo, da je vsak nakup v etrgovini Zupan d.o.o. varen. Vse varne https strani se izvajajo na straneh trgovina.zupan.si (Zupan d.o.o.), katere varnost potrjuje priznano podjetje Thawte.
Cene in ostali pogoji (popusti, način dostave, stroški poštnine...) veljajo na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.
 
Naročeno blago z oznako "na zalogi" vam bomo poslali v treh dneh po prejemu naročila, oziroma vas bomo v nasprotnem primeru po elektronki pošti obvestili o roku dobave.
 
Če vam prejeti izdelki ne ustrezajo in želite odstopiti od pogodbe, nam to v 15 dneh od prejema naročenega blaga sporočite na elektronski naslov etrgovina@zupan.si oz. s priporočeno pošto na naslov Zupan d.o.o., Celestrina 3, 2229 Malečnik. Blago morate vrniti nepoškodovano s priporočeno pošiljko najkasneje v 15 dneh po pisnem odstopu od pogodbe na naslov Zupan d.o.o., Celestrina 3, 2229 Malečnik. Izdelek morate vrniti v originalni embalaži, nerabljen, nepoškodovan in v enaki količini, kot ste ga prejeli. Kupnino vam bomo vrnili najkasneje v 15 dneh na vaš transakcijski račun.
Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
 
S potrdilom nakupa  potrjujem, da sem seznanjen s prodajno-plačilnimi pogoji in da sem bil nanje izrecno opozorjen, ter dovoljujem, da Zupan d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z mojimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Zupan d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004). Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.


S klikom na gumb "NAROČI" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so navedeni na tej strani (naročilnici), in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.
 
Sedež družbe: Zupan d.o.o., Celestrina 3, 2229 Malečnik. Davčna št.: 16934733, matična št.: 5332338.

Družba je vpisana v register pri Okrožnem sodišču v Mariboru pod številko 1/1357/00, datum 21.2.1990. Družba je zavezana za plačilo DDV.

 
 

Piškoti in zasebnost

 

Zadnja posodobitev: maj 2018

 

Podjetje Zupan d.o.o.  je zavezano k varovanju zasebnosti naših uporabnikov.Informacij o naših uporabnikih ne bomo posredovali tretjim organizacijam, razen, če je to del storitve, ki jo nudimo vam.


Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki so pogosto sestavljene iz unikatnega niza številk in črk. Sam piškotek ne zbira informacij, če pa ga prebere strežnik skupaj z brskalnikom, je to lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju vam prijaznejše in boljše uporabe - da vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo spletno stran, jih naložimo na vaš računalnik.  Piškotek, ki vam ga pošljemo lahko prebere samo naš strežnik, podatkov zbranih s pomočjo piškotkov pa ne posredujemo tretjim osebam in jih varujemo skladno Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

Na spletni strani http://trgovina.zupan.si/ se uporabljajo piškotki za shranjevanje vaših prednostnih izbir in nastavitev – to so nastavitve kot je npr. način razvrščanja vsebine, jezik ipd. 

Ime piškotka Namen Čas piškota Podjetje
ZUPANB2C Shranjevanje jezika, identifikator uporabnika Trajanje seje (ob potrditvi piškotka velja 1 leto) Zupan d.o.o.
ASP.NET_SessionId Identifikator seje Trajanje seje Zupan d.o.o.
cookie_accept Potrditev piškotkov Trajanje seje (ob potrditvi piškotka velja 1 leto) Zupan d.o.o.

 


Nadzor nad piškotki

Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite. Običajno se sprememba te nastavitve nahaja v menijski vrstici brskalnika Orodja > Internetne možnosti, razdelek »zasebnost« ali »varnost«. Tam nastavite katere vrste piškotkov želite blokirati.

 

Piškotke lahko izbrišete in sicer preko brskalnika. Izbris je običajno dosegljiv v orodjih, pod »brisanje podatkov brskanja« (okno običajno prikličete tudi s kombinacijo tipk CTRL+Shift+Del) ter izberete izbris piškotkov.

 

Nekateri brskalniki ponujajo tudi možnost nastavitve »ne sledi mi« ali »do-not-track«, kar pomeni, da lahko generalno zavrnete uporabo piškotov.

 

 

 

 
 

Varstvo osebnih podatkov strank

 
V tem dokumentu so navedene informacije o tem, katere osebne podatke obdelujemo, še posebej o naših strankah in uporabnikih naše spletne trgovine, ali te podatke obdelujemo na podlagi podanega soglasja ali na drugi pravni podlagi, v kakšne konkretne namene jih uporabljamo, komu jih lahko posredujemo in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.

 

 • identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;
 • kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun
 • vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice,
 • podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;

 

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev. Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti. Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

 

V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer:

 

 • brez vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe, našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti, oziroma
 • na podlagi vašega soglasja.

 

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec naše spletne trgovine, se pri nas registrirate ali pa kaj kupite. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili pri nas naročeni, če z nami komunicirate oziroma obiščete naše prevzemno mesto.

 

Če si ustvarite račun na trgovina.zupan.si obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) na podlagi izvajanja pogodbe z vami (brez vašega soglasja), da lahko vodimo vaš uporabniški račun. Pogodba, na kateri temelji naša obdelava, se izoblikuje sočasno z vašim računom. Osebne podatke v ta namen uporabljamo celoten čas obstoja vašega računa, ki ga lahko kadarkoli izbrišete.

 

Če pri nas opravite nakup, se obdelava podatkov razširi še na naslednji način:

 

Obdelava na podlagi izvajanja pogodbe

Če pri nas kot fizična oseba opravite nakup, obdelujemo vaše osebne podatke v namen obdelave vašega naročila. Gre za identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih. Če imate pri nas uporabniški račun, lahko v ta namen uporabimo tudi vaše nastavitve.

 

Če pri nas opravite nakup kot zastopnik pravne osebe, obdelujemo iste podatke v isti namen na podlagi našega zakonitega interesa, ki temelji na sklenitvi in izvajanju pogodbe z osebo, ki jo zastopate.

 

Uporaba podatkov v namen obdelave vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo posebej za:

 

 • možnost dokončanja naročila na spletu, tj. da se npr. ne izbrišejo artikli, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico, ali pa podatki iz naročila v pripravi;
 • možnost komunikacije z vami, npr. odpošiljanje potrdil za naročila oziroma opozarjanje na odpremo artiklov;
 • potrebe plačila za blago,
 • potrebe dostave blaga; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi našim transportnim partnerjem, in sicer izključno za potrebe dostave tega blaga,
 • v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi dobavitelju blaga ali servisnemu centru,
 • v zvezi z vašimi drugimi zahtevami, ki jih naslavljate na nas npr. preko telefonskega pogovora.

 

V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.

 

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja) za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

 

Nadalje na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup)

Tudi mi moramo izpolnjevati določene obveznosti, ki jih predpisujejo zakoni. Če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo. Na tej pravni podlagi obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, in sicer zaradi upoštevanja vsakokrat veljavnih zakonov, ki so v času sestave predmetnega memoranduma še posebej naslednji:

 

 • Obligacijski zakonik (OZ),
 • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
 • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),
 • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),
 • Zakon o računovodstvu(ZR),
 • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),
 • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

 

V ta namen uporabljamo osebne podatke največ 10 let (plus tekoče leto) po zadnjem izdanem dokumentu glede vašega naročila .

 

Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri nas

Če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili naročeni pri nas, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke:

 

 • na podlagi našega zakonitega interesa v namen priprave, sklenitve in izvajanja pogodbe z našo stranko. Izvajanje te pogodbe je tudi naš zakoniti interes;
 • na podlagi našega zakonitega interesa za pridobivanje podatkov, na podlagi katerih lahko za vas v prihodnje izboljšujemo naše storitve, ali pa podatkov za pripravo naših notranjih statistik in pregledov; naš zakoniti interes je v tem primeru izboljševanje naših storitev za naše stranke;
 • v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora; naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

 

Za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z našo stranko uporabljamo osebne podatke v času, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku tega časa podatke še naprej hranimo na podlagi našega zakonitega interesa v namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora, in sicer v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let, po potrebi pa še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku. Naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev. V namen izpolnjevanja pravnih obveznosti uporabljamo osebne podatke največ 10 let za posamezno naročilo.

 

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene kot njihov upravljavec. V takšnem primeru vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Podatke posredujemo tudi našim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili.

 

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne trgovine ali pri komunikaciji z vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb.

 

Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja artiklov in storitev, med ustvaritvijo in uporabo računa ali pri komunikaciji z nami, na primer s telefonskim pogovorom.

 

Če pri nas opravite nakup, lahko v zvezi z izvajanjem sklenjene kupoprodajne pogodbe prejmemo dodatne podatke o vaših naročilih s strani bank, naših partnerjev, ki upravljajo plačilne sisteme, in transportnih partnerjev, npr. podatke o številki vašega računa, uspešno izvedenih plačilih ali dostavi in prevzemu blaga.

 

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe. Tako kot imamo mi svoje pravice in obveznosti glede obdelave vaših osebnih podatkov, imate tudi vi v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov določene pravice. Te pravice vključujejo:

 

Pravica do seznanitve

Preprosto povedano, imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. To vse si lahko preberete v dokumentu »Varstvo osebnih podatkov strank«. Če pa vseeno niste povsem prepričani, katere osebne podatke o vas zbiramo, od nas lahko zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne, in če jih, imate pravico, da se s temi podatki seznanite. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

 

Pravica do popravka

Motiti se je človeško. Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

 

Pravica do izbrisa

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

 

 • vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
 • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov;
 • uveljavili ste svojo pravico do ugovora proti obdelavi podatkov (glej nižje razdelek Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov) za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa, in mi spoznamo, da zakonitih interesov, ki bi upravičevali nadaljnjo obdelavo teh podatkov, več nimamo ali
 • domnevate, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

 

Prosimo pa, da se zavedate, da, tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti ali za določitev, izvedbo ali obrambo naših pravnih zahtevkov.

 

Pravica do omejitve obdelave podatkov

V nekaterih primerih lahko poleg pravice do izbrisa uveljavite tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Ta pravica vam omogoča, da v določenih primerih zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave – v tem primeru je učinek časovno omejen (in ne trajen kot pri pravici do izbrisa). Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:

 

 • če spodbijate točnost osebnih podatkov, dokler se ne dogovorimo, kateri podatki so pravilni;
 • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlage (npr. nad predvidenim obsegom), vi pa boste namesto izbrisa takšnih podatkov dali prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili);
 • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi pa jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov, ali
 • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. Pravica do ugovora je podrobneje opisana spodaj pod naslovom Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov). V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.

 

Pravica do prenosljivosti podatkov

Imate pravico, da od nas pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani, ustaljeni in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

 

Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja (natančno opisano zgoraj zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?). Vaše podatke bomo takoj prenehali obdelovati za tržne dejavnosti; v drugih primerih bomo storili enako, v kolikor ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

 

Pravica do pritožbe

Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti v primeru, če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite na naslov ZUPAN d.o.o., Celestrina 3, 2229 Malečnik

 

Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. V primeru, da bi bilo takšno podaljšanje potrebno, in pa o razlogih zanj vas bomo seveda obvestili.

 

V vseh zadevah v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam je na voljo naš pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

 

Pooblaščenca lahko kontaktirate na elektronskem naslovu: marketing@zupan.si