ZUPAN d.o.o., Celestrina 3, 2229 Malečnik, Slovenija
ZUPAN d.o.o., Celestrina 3, 2229 Malečnik, Slovenija
Košarica:
0,00 €
0

Košarica je prazna

Priprava pršilnika na novo sezono

20.03.2023

Za vas smo sestavili kratke navodila v petih korakih, s katerimi hitro, enostavno in učinkovito pregledate vse najvažnejše dele vašega pršilnika:

Preglejte sesalni in tlačni filter. Očistite jih, da odstranite morebitne nečistoče. Po potrebi jih tudi zamenjajte. Rezervne dele za filtre najdete na naši spletni trgovini: https://trgovina.zupan.si/ Pod prodajnim programom izberite zavihek ŠKROPLJENJE. Nato na levi strani izberite zavihek OPREMA PRŠILNIKOV IN ŠKROPILNIKOV. S klikom na vaš sesalni filter (oglejte si sliko), se vam prikaže nakup novega. V kolikor potrebujete samo rezervni del za njega, imate v desnem kotu modro-zelen znak REZERVNI DELI. S klikom na ta znak, se vam prikaže skica filtra in vsi njegovi sestavni deli, s cenami in vidno zalogo.

Preglejte črpalko in regulator – preverite da v sistemu ni puščanja in da črpalka in regulator zagotavljata želeno količino pretoka. V kolikor vas zanimajo rezervni deli za črpalko – prav tako jih najdete na naši spletni trgovini: https://trgovina.zupan.si/ Izberite ŠKROPLJENJE, nato pa zavihek ČRPALKE IN REGULATORJI. Izberite vašo črpalko ali regulator. V desnem spodnjem kotu izberite modro-zelen znak REZERVNI DELI. S klikom na skico, se vam skica poveča. Na desni strani imate gumba + in –, s katerima lahko povečate ali zmanjšate skico. S klikom na želeno številko se vam prikaže del. Če je to ta del, ki ga iščete, ga lahko dodate v košarico. V nasprotnem primeru, nadaljujte z iskanjem.

Izvedite kalibracijo šob – izvedite fizični preizkus šob, da zagotovite, da niso obrabljene, kar bi lahko povzročilo nepravilne rezultate pršenja ali škropljenja. Po potrebi zamenjajte šobe. Kako izbrati pravilne šobe za moj sadovnjak ali vinograd? Nič lažjega. Na spletni strani trgovina.zupan.si poiščite SVETOVALEC ZA ŠOBE https://trgovina.zupan.si/svetovalec-za-sobe Izberite kulturo s katero se ukvarjate. V kolikor želite nove šobe in niste prepričani katere, izberite prvi korak: KATERA ŠOBA JE OPTIMALNA GLEDE NA PARAMETRE. Če imate na pršilniku različne šobe izberite: ZANIMA ME PORABA NA HEKTAR ZA KOMBINACIJO RAZLIČNIH ŠOB. V kolikor imate šobe in želite preveriti vašo porabo pa izberite: IMAM ŠOBE, ZANIMA ME KAKŠNA JE PORABA NA HEKTAR.

Preglejte delovanje manometra. Po zimskem skladiščenju je treba manometer ponovno namestiti na svoje mesto. Manometer je ključna komponenta za regulacijo, zato preverite njegovo delovanje, posebej bodite pozorni, da kazalec miruje. V nasprotnem primeru svetujemo nakup novega.

Na vašem pršilniku je več mazalnih točk, ki zahtevajo vašo pozornost. Pregled teh točk najdete v navodilih za uporabo.

 

V kolikor imate kakšno koli vprašanje, glede priprave pršilnika na novo sezono, se obrnite na najbližjega zastopnika. Naši serviserji vam bodo z veseljem pomagali in svetovali. Kje je vaš najbližji zastopnik lahko pogledate na: https://www.zupan.si/zastopniki/

V kolikor vas zanima kak drug rezervni del za vaš pršilnik lahko na https://trgovina.zupan.si/ v spletni trgovini ZUPAN pod prodajnim programom izberite kategorijo REZERVNI DELI ZA STROJE ZUPAN. Odprlo se vam bo novo okno, kjer boste izbrali vaš stroj in vtipkali vašo serijsko številko stroja. Prikazali se vam bodo vsi sestavni deli stroja in to samo za vaš pršilnik.

V novi škropilni sezoni vam želimo varno delo in kar se da dobro letino.